• Agneta

CAKEPOPHJÄRTANAlla hjärtans dag närmar sig och någon kanske är inspirerad att göra cakepophjärtan Här följer en steg för steg beskrivning hur du kan göra.1. Börja med att baka en sockerkaka eller gör en sats med muffinsmet. Du kan t ex använda muffinsreceptet vi har på Tårtdecors hemsida som du hittar här eller så kan du använda FunCakes färdiga cupcakemix som är sååå god. Färga smeten med röd pastafärg innan du gräddar den i ugnen. Smula därefter sönder sockerkakan/muffinsen till små smulor, ännu mindre än de du ser på bilden. För denna sats med 12 cakepops behöver du 250 gr sockerkakssmulor.2. Tillsätt 100 gr philadelphia ost original och rör ihop blandningen. Du kan också smaksätta blandningen med t ex jordgubbsessens.


3.  Till dessa cakepops har jag använt den här fiffiga cakepopformen som gör perfekta hjärtan. Du hittar den här i Tårtdecors web-butik.


4. Eller använd en cakepop-tång.


5. Knåda ihop lite av degen, lagom stor att lägga i formen.


6. Pressa ihop formen så att överflödet av degen kommer ut och ta bort detta. Upprepa denna procedur några gånger så att så mycket av överflödig deg kommer ut.7. Tag hjärtat ur formen och jämna till skarven.


8. Lägg dina hjärtan på ett fat och ställ in i kylen ca 30 minuter.


9. När de har blivit nerkylda och fasta i konsistensen ska du sätta i klubbpinnarna. Gör först ett liten hål i botten på hjärtat. Håll ihop hjärtat och var försiktig så att det inte spricker när du trycker i pinnen. Tag ur pinnen och doppa i smält choklad och för in den igen. Låt stelna en liten stund (ca 15 min) i kyl.10. Doppa dina cakepops i t ex vit choklad. Vill du färga chokladen så använd pulverfärg. Använd inte pastafärg eller flytande färg eftersom det kan få chokladen att gryna sig.11. Dekorera cakepopsen med strössel eller choklad som du lägger i en liten pappers sprits och klipp en mycket liten öppning.


12. Sätt cakepopsen i en kruka eller burk och gläd någon på Alla Hjärtan Dag!De här produkterna har jag använt i detta tips. Listar även alternativa produkter nedan:

FunCakes cupcakemix

SK pastafärg poinsettia eller SK QFC pastafärg röd, Rainbows pastafärg red

LorAnn smakessens Strawberry eller FunCakes smakpasta Strawberry

Cakepopform Hjärta

20 cm klubbpinnar eller 15 cm klubbpinnar, 10 cm klubbpinnar

FunCakes Chocolate Melts Vit Choklad eller  Candy Melts White Vanilla

Pulverfärg i önskad nyans för att färga choklad

Strössel Nonpareille Lots of Love eller Nonpareille Ljusrosa


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla