• Agneta

CHOKLAD & MANGO CUPCAKES

Uppdaterat: 19 jan. 2018


Det är så roligt att testa olika varianter på recept och hitta på nya smakkombinationer. Fick för mig härom dagen att jag ville testa en för mig ny smakvariant – mango och choklad. Tyckte att det smakade väldigt gott så här kommer en enkel instruktion hur jag gjorde dessa. De passar bra som efterrätt eftersom de blir ganska stora.


1. Börja med att baka dina favoritchokladmuffins. När dina nybakta muffins har svalnat, gör ett hål i  mitten med t ex baksidan på en tesked.


2. Fyll hålet med lite mangopuré (den som finns i barnmatsburkar fungerar utmärkt, jag använde Sempers). För att spruta i fyllningen använde jag en lite längre fyllningstyll.


3. Rör ihop mangomoussen, antingen gör du din egen variant eller också använder du färdigt moussepulver. Mangomoussen jag har använt hittar du här. Spritsa ut moussen med Wiltons tyll nr 1M i en virvel. Tyllen hittar du här.  För att få en riktigt hög virvel börja med att göra en kon i mitten. Börja sedan virveln utifrån runt kanten och spritsa mot centrum i en cirkelrörelse. Har du byggt upp med en kon i mitten är det lättare att få höjd på virveln.


4. För att göra blomman som sitter i moussen kan man använda antingen marsipan eller sockerpasta som man färgar brun eller som i detta fall har jag använt modelleringspasta. Börja med att fylla centrum av blomman i formen. Var noga med att torka upp pastan med maizena (majsstärkelse) och pudra lite på ytan av pastan innan du trycker ner den i formen för att undvika att den fastnar. 


5. Tryck därefter i pastan eller den färgade marsipanen. Man kan också göra spritsade blommor i t ex kristyr men då är det viktigt att man inte lägger på dem för långt i förväg eftersom grädden i moussen löser upp kristyren.


6. För att få loss blomman, lyft försiktigt i ena kanten eller använd ev. en tandpetare och stick ner på snedden. Undvik att sticka för djupt så du inte sticker rakt igenom. Ibland kan det vara lite pilligt att få ut små figurer ur hårda formar då kan man forma en liten kon, eller “svans” av den överflödiga pastan för att lättare få upp blomman eller figuren. Denna nyper man sedan bort. Använder du en silikonform är det bara att flexa ut pastan.


7. Dekorera dina cupcakes med önskat antal blommor.Produkter jag använt i tipset hittar du här:

Muffinsformarna från tipset

Andra muffinsformar

Mangomousse

Wiltons Konditortyll 1M

Modelleringspasta

Sockerpasta & Marsipan

Siliconformar

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla