top of page
  • Agneta

CHRYSANTHEMUM CUPCAKES

Uppdaterat: 19 jan. 2018


Här kommer ett tips hur du enkelt kan göra vackra chrysanthemum cupcakes.


1. Baka dina favoritchokladmuffins och gör en chokladfrosting. Spritsa chokladfrostingen i en virvel utifrån och in om du vill ha en topp på mitten. Är din muffins helt platt kan man hjälpa till och först spritsa en kon i mitten för att hjälpa till att bygga upp den.


2. Använd en mönsterform och tryck i lite brunfärgad modelleringspasta i mitten av blomman. Torka upp pastan först med lite majsstärkelse så den inte fastnar i formen.


3. Fortsätt att trycka i lite gulfärgad modelleringspasta. Det är viktigt att torka upp pastan med majsstärkelse så den inte är kladdig när du trycker den i formen. För att få bort överflödet skär utåt med en kniv eller palettkniv.


4. För att jämna till blomman i formen arbeta inåt med ett finger så att konturen blir tydlig.


5. Tycker du att det är svårt att få ur den ur formen kan du antingen göra en liten “svans” av pastan. Se bild här där jag visar det. Eller använd en klump med pasta, tryck till försiktigt och lyft sen runt kanten tills hela blomman lossnar. För djupare formar kan man också använda en tandpetare på snedden och lyfta ur figuren eller blomman.


6. Måla blomman med lite orange pulverfärg för att ge mer liv åt den.7. Jobba in färgen i penseln på lite hushålls papper innan du färgar blomman för att undvika att du får klumpar med färg på blomman.8. Tryck även ut blad och färga dem med lite gul pulverfärg fäst dessa bakom blomman.9. Gör också några orangefärgade blommor på samma sätt och pensla dessa med lite gul pulverfärg för att ge mer lyster.10. Jag har blandat både vanliga och minicupcakes för att det är kul med lite variation.Tänd ett ljus i höstmörkret och njut av lite kreativt skapande. Även om jag helst hade bott i sommarklimat året runt så har det sin charm med levande ljus och varma höstfärger.

Det jag har använt till det här tipset är:

Palettkniv

Muffinsformar brun/vit prickiga stora

Minimuffinsformar brun/vit prickiga

Andra muffinsformar

Siliconmönsterformar

Modelleringspasta

Gul pastafärg

Gul pulverfärg

Orange pastafärg

Orange pulverfärg

Grön pastafärg – Holly Ivy

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page