top of page
  • Agneta

KACKEL I HÖNSGÅRDEN

Uppdaterat: 20 jan. 2018Här kommer ett litet cakepops-tips inför stundande påskbjudningar. Lite tokroliga hönor, lätta att göra.


1. Använd 250 gr sockerkakssmulor eller gör som jag – plocka lite muffins ur frysen om du har det och smula sönder dessa.


2. Tillsätt 100 gr philadelphia ost och 2 tsk vaniljarom.


3. Blanda ihop ingredienserna väl till en fast massa.


4. Använd en rund cakepopform och lägg i lagom med massa för att fylla ut hela formen.


5. Pressa ihop formen och tag bort överflödet. Upprepa proceduren några gånger så du får bort all överflödig massa. Lyft sedan ur bollen ur formen och jämna till skarven. Ställ därefter in bollarna i kylen några timmar så att de blir kalla.


6. När bollarna blivit nerkylda – smält lite vit choklad för att doppa klubbpinnarna i.


7. Tryck försiktigt i en pinne i bollarna för att göra ett hål innan du doppar pinnen i chokladen och tryck sedan i den igen i en boll efter att först ha doppat den i chokladen.


8. Ställ in cakepopsen i kylen igen en liten stund så chokladen stelnar. Smält under tiden ytterligare vit choklad och färga den med gul pulverfärg. Obs! Det är viktigt att du färgar chokladen med pulverfärg och inte med någon vattenbaserad färg. Kommer det fukt i chokladen så grynar den sig.


9. Blanda väl till en jämn färg.


10. Doppa nu cakepopsen i chokladen. För att få en så jämn yta som möjligt är det bra att chokladen inte är för kall utan något varmare (obs! var dock försiktig med att värma chokladen för mycket så den inte bränner). När den är lite varmare är den mer lättflytande och det blir en jämnare yta. Det bästa är att man doppar den 2-3 gånger för att få en jämn yta (låt chokladen stelna mellan gångerna). När du låter chokladen rinna av är det bra att snurra på cakepopsen så överflödet jämnar ut sig. Låt på slutet “droppet” dra ner mot pinnen. Har du rullat tillräckligt så det hinner stelna under tiden så bör det inte rinna ner på pinnen på slutet men om det gör det så torka rent med lite hushållspapper.


11. Forma till en liten näbb och tuppkam med orange sugarpaste.


12. Markera linjer i tuppkammen med ett modelleringsverktyg eller liknande.


13. Fäst näbben och tuppkammen med lite ätbart lim och gör en skåra i näbben när du fäster fast den.


14. Måla ögon, ögonbryn och kanske lite prickar på kinderna med en penna med svart, ätbar färg.


15. Fäst lite droppformad orange sugarpaste under näbben med ätbart lim.16. Lägg lite frigolit eller oasis i botten på en påskkruka och stick ner dina hönor. Dekorera med lite gula fjädrar och voilá – genast hör man kacklet i hönsgården.


Hoppas det kan bli till ett festligt tilltugg till påskkaffet!


Det här har jag använt i det här tipset:

Rund cakepopform

Klubbpinnar

Vit choklad

Gul pulverfärg

Orange sugarpaste

Multikniv

Ätbart lim

Svart penna antingen den här eller den här

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page