top of page
  • Agneta

PÅSKCUPCAKES

Uppdaterat: 21 jan. 2018Lite inspiration inför påsk-baket kommer här. Dessa enkla och solgula cupcakes återspeglar det hoppfulla faktum att våren är på väg!


Gör dina favoritmuffins eller gör som jag använd FunCakes fantastiskt goda vaniljmuffinsmix. Vanilj är den godaste smak jag vet och denna mix har så mycket vaniljsmak att man lätt äter alldeles för många…. Som frosting använder jag numera alltid Tårtdecors vita chokladmousse. Den är så lätt och luftig till skillnad från cremecheese-frosting som jag tycker blir alldeles för tung, söt och fet. Dessutom är den väldigt lätt att göra. Häll pulvret i ovispad grädde och vispa. Klart!

Längst ner finns länkar på det jag använt i den här steg-för-steg-beskrivningen.


1. Torka upp lite sockerpasta med majsstärkelse och pressa ner det i silikonformen. Gör en liten “svans” av pastan för att det ska vara lätt att får ur blomman ur formen. Flexa formen under ifrån med bägge tummarna i mitten av formen så att blomman lossar lite. Drag loss blomman med “svansen”.


2. Skär bort “svansen” med en kniv. Om blomman skall läggas på en tårta blir det bara snyggt att den inte är helt platt under. Att den blir aningens kupad gör att att den ligger bättre på tårtan. I det här fallet har det ingen betydelse eftersom den ska tryckas ner i frostingen.


3. Måla centrum av blomman med lite grön pulverfärg för att ge den liv.


4. Spritsa en snurra med vit chokladmousse. Strössla över orange glitterflakes och  gula pärlor. Fäst blomman i moussen. Voilá!
Det här har jag använt för att göra dessa påskcupcakes:

FunCakes vaniljmuffinsmix

Gula muffinsformar

Gulrutiga muffinsformar

Vit chokladmousse

Siliconform 5-bladig blomma

FunCakes sockerpasta Mellow Yellow

Squires Kitchens Pulverfärg Vine

FMM:s knife & scribertool

Orange glitter flakes

Gula pärlor

Muffinsställning


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page