top of page
  • Agneta

SÅ HÄR ANVÄNDER DU RYSKA TYLLAR


Ryska tyllar är en kul och ganska ny uppfinning. Med bara en tryckning kan man lätt spritsa en blomma i smörkräm, frosting eller kristyr.


1. Så här kan du göra för att spritsa blommorna i två färger. Börja med att spritsa ut frosting, smörkräm eller kristyr på en bit plastfolie.


2. Spritsa därefter en sträng i mitten med en kontrastfärg.


3. Rulla ihop plasten till en rulle och se till så färgen hamnar så mycket i mitten som möjligt. I detta fall är det den gula färgen som färgar pistillerna i tulpanerna gula.


4. Snurra ihop ändarna så det blir en tight rulle.


5. Klipp bort plasten i den ena änden.


6. Placera rullen med frosting i en spritspåse med koppling och tyll.


7. När man börjar spritsa med ryska tyllar bör man ha en fast smörkräm eller frosting och man behöver träna lite för att bli “vän” med tyllen. Man börjar att spritsa direkt mot underlaget så det fäster och pressar med fast hand samtidigt som man lyfter upp spritsen försiktigt.8. Släpper man trycket snabbt blir det en lägre blomma. Fortsätter man trycka lite till blir blomman lite högre.


9. När du spritsar på en tårta eller cupcake börja från mitten och fortsätt i en cirkel utåt.


Här har jag använt FunCakes Enchanted cream för att stryka upp tårtan och även spritsa blommorna. Den fungerar riktigt bra till ryska tylllar men man får använda halva mängden vätska i förhållande till ursprungsreceptet på förpackningen.


Det finns också en annan variant på ryska tyllar som är ryska ballongtyllar. Dessa blir jättefina att använda för att t ex göra en cupcakesnurra i olika varianter, eller att man gör jätteblommor för att sätta på tårta eller cupcakes.


För att spritsa blommor trycker man rakt uppifrån och vrider ett kvarts varv. Spritsa ett center med en rundtyll. Även här är det effektfullt att använda två färger.


Om du använder rysk ballongtyll och gör jätteblommor i smörkräm eller frosting, placera dessa i frysen så är de sedan lätta att placera direkt på tårtan.


Det här har jag använt i det här tipset:​

FunCakes Enchanted Cream ellerFunCakes Smörkräm (använd i så fall hälften vanligt smör och hälften Crisco, vegetabiliskt fett.)

Pastafärger för infärgning avfrosting/smörkräm

Rysk tyll

Rysk ballongtyll

Stor koppling

Spritspåse

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

UNICORN

bottom of page