• Agneta

VALENTINECUPCAKE


Dags för Valentine Cupcakes till Alla Hjärtans Dag och dessutom med en överraskning inuti.


1. Börja med att baka en sats muffinssmet. Recept hittar du här på Tårtdecor hemsida. Eller använd FunCakes färdiga muffinsmix som är otroligt god. Färga denna röd med röd pastafärg.


2. Blanda smeten väl….


3.  ….så du får en jämnt färgad smet.


4. Häll smeten i en bakform. Det har egentligen ingen betydelse vilken form den har men den får inte vara större än att du får en smet som är ca 1 cm djup.  Gräddas i ugnen ca 25 minuter eller tills den är genomgräddad.


5. När sockerkakan svalnat stick ut hjärtan och andra former med med hjärtformade miniutstickare, eller i andra former.


6. Gör ytterligare en sats ofärgad muffinssmet och lägg lite smet i botten på varje muffinsform. Sätt i de färgade figurerna mitt i smeten och täck med ytterligare smet. Grädda muffinsen enligt receptet.


7. Låt muffinsen svalna. När man skär igenom muffinsen möts man av en överraskning! När muffinsen gräddas i ugnen skall den gräddas så den ofärgade smeten blir färdiggräddad.


8. Av smulorna som blir över när du stuckit ut hjärtanen kan du göra Cake pops, t ex såna här. Steg för steg beskrivning hittar du här.


9. Gör en topping till muffinsen. Här har jag använt vit chokladmousse som blir väldigt gott till cupcakes. Är inte jätteförtjust i creamcheesefrosting som jag tycker blir alltför söt och fet. För att spritsa en topp – gör först en stjärna i mitten (för att lättare bygga på höjden) och börja sedan utifrån och gå in mot mitten och gör cirkeln mindre och mindre och högre och högre.


10. Strössla på lite rosa hjärtan och sätt ev i en Valentine-pin. Muffinsformar lämpliga för alla hjärtans dag cupcakes hittar du här.


11. Hittade en fin ljusbricka på ICA-Maxi som jag vände upp och ned på som ett fint serveringsfat.


Här finns en samlad lista på produkter jag använt och även alternativa produkter:

FunCakes färdiga muffinsmix eller Glutenfri muffinsmix

SK pastafärg Poinsettia eller QFC Pastafärg Röd eller RB pastafärg Red

Miniutstickare Valentine

Vit Chokladmousse

Muffinsformar

Strössel Hjärtan eller Strössel Minihjärtan eller Strössel Pärlemorhjärtan 


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla